Jonas Holdensen, sekretariatsleder i Aarhus Bykirke

Aarhus Bykirke har i år taget initiativ til i samarbejde med andre kirker og kristne organisationer at lave en “MenighedsCamp”, som fokuserer på fællesskabet

MenighedsCamp

Af Kirstine Kofoed Støttrup

Jonas Holdensen, som er sekretariatsleder for Aarhus Bykirke, mener, at der er brug for flere menighedslejre, fordi de eksisterende i for høj grad er opdelt i aldersgrupperinger eller familier. Derfor har Aarhus Bykirke taget initiativ til at arrangere “MenighedsCamp“, som er en menighedsbaseret camping, hvor visionen netop er, at lokale menigheder eller grupper tager på camping sammen.

“Ofte er sommerferie-aktiviteter bundet til, at hver familie eller en gruppe singler tager af sted med hver sin dagsorden. Men der er også noget godt i at være af sted sammen. Det er ikke for at tale imod almindelige camps, men man har overset betydningen af fællesskabet. Der har været en nedtoning af fællesskaber. Vi tror, det er stærkt at arbejde ud fra kristne fællesskaber, der går ud over deres egen husstand. Man mødes måske på en ung-camp eller lignende, men her kan vi vise at uanset alder, så er man ikke for gammel til at være med. Der er også en værdi i at samles på tværs af generationer. Det er menigheder gode til”, fastslår Jonas Holdensen.

“Inden det officielle initiativ til en menighedslejr var der allerede forskellige grupper i Aarhus Bykirke, som selv tog initiativ til at arrangere at mødes på lejre. Derfor var det naturligt at lave en mere offensiv satsning på at samles i sommerferien”, fortæller Jonas Holdesen og fortsætter: “Allerede nu kan vi se, at der er godt med bookninger. Vi runder de 130 deltagere, og bookningen er ikke slut endnu, så der er bestemt nogen, der har grebet det her. Folk er positive omkring det og vil gerne samles på den måde i en sommerferie”.

Program med fokus på det praktiske og sociale

Det vigtigste på lejren er, at deltagerne både oplever deres egen menighed og andre menigheder på en ny måde, fortæller Jonas Holdensen: “Det allervigtigste er, at vi som menighed mødes med andre menigheder, så vi ser, at virkeligheden er større, end vi normalt oplever den. Ofte har vi fokus på vores menighed og virkelighed lige der, hvor vi er. Der er det godt at møde andre, som udfordrer vores vane-tænkning og vores egen lille horisont. Det giver også mulighed for at møde hinanden på en anden måde og være sammen på en mere uformel måde. Så kan man få de der snakke og møde mennesker fra kirken, man ikke støder på normalt”.

Programmet for MenighedCamp ligger både op til at hygge sig og være social, men også at modtage undervisning og blive inspireret til, hvordan man praktisk kan hjælpe i sin menighed, fortæller Jonas Holdensen:

“Traditionelt på en camp er der meget fokus på forkyndelse. Der har vi en anden type tilbud med seminarer og workshops. Der er også lagt op til uformel socialisering omkring caféen og aktiviteter i øvrigt. Det gør, at der bliver mere fokus på undervisning og den mere praktiske side af menighedsarbejdet. Vi forventer, der kommer indspark til det konkrete menighedsliv,som man kan bruge, når man kommer hjem. Så der bliver talt til vores hænder som menighed”.

Praktisk information

Hvad: MenighedsCamp, en menighedsbaseret camping

Tid: 28.juli-4.august 2012

Sted: Hjallerup

Arrangører: Aarhus Bykirke, Søhøjlandets Valgmenighed, Evangelisk Luthersk Netværk og Indre Mission

 

 

Skrevet af Bo Grünberger

Jeg har gennem en årrække arbejdet med kommunikation i folkekirken, hvor tro, diakoni og kultur har min særlige interesse.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *