pilgrimsvandring skt lukasI hele 2013 vil Skt. Lukas Kirke invitere alle til en månedlig pilgrimsvandring, hver den første søndag i måneden. Vandringerne tager sin begyndelse fra Skt. Lukas Kirke, hvorefter vi vil gå gennem by, skov og strandområder til vi når Moesgaard Stavkirke

Pressemeddelelse fra Skt. Lukas Kirke

Da ruten er fysisk krævende, 20 – 22 km og 5 – 6 timer i raskt tempo, er det vigtigt at du er i rimelig fysisk form.

Vi ønsker med pilgrimsvandringerne at åbne op for kirkens budskab på en måde som tiltaler både vante og ikke vante kirke gænger og vandrere.

På vandringen får vi Guds skaberværk, årets – og kirkeårets gang ind i krop og sjæl. Samtidig får vi en oplevelse af kristendommens fællesskab og kontinuitet.

Pilgrimspræst Elisabeth Lidell vil være vandringsleder på den første vanding, søndag d. 6. januar , samt årets sidste vandring, d. 1. december.

Derudover vil sognepræsterne Vibeke Houmøller, Lars Lindgrav, Kirsten Steiner, David Kessel samt sognemedhjælper Maria Louise Bøg Hansen lede vandringer i løbet af året. Se kirkens hjemmeside for opdateringer om hvem der er vandringsleder de enkelte dage. Karsten Trochmann fra Skt. Lukas Sogns Menighedsråd vil være stifinder og vise vej gennem skoven.

Du kan vandrer med uanset bopælssogn.

Hvad er pilgrimsvandring?

”Det der gør en vandring til en pilgrimsvandring er, at vi beder, holder gudstjeneste, bevæger os i troens dimension med tid til eftertanke og refleksion, med tid til at komme i kontakt med sig selv, andre mennesker og Gud. Via enkelthed, stilhed, langsomhed, frihed, fællesskab og åndelighed erfarer og skaber vi meningen, sammenhængen og helhed i tilværelsen.” Sådan har Elisabeth Lidell tidligere beskrevet pilgrimsvandringen i et af Skt. Lukas’ kirkebalde.

En pilgrimsvandring kan altså være en spirituel opdagelsesrejse. På vandringen kan man møde Gud og sig selv på en ny måde og hente styrke og inspiration til hverdagen. I takt med vandringens enkelthed skabes der tid til eftertanke og bønnen falder ind i samme rytme som fødderne.

En søndagsvandring med tid til fordybelse og nadver i det fri. Med tid til fællesskab og  samtale om det der har betydning i livet, i hverdagen og til alle tider. Det er hvad vi fra Skt. Lukas Kirke med disse pilgrimsvandringer ønsker at give plads til.

Vel mødt til vandring.

For generel information om pilgrimsvandring se www.pilgrimsvandring.dk

www.elisabethlidell.dk

Kalender 2013

6. januar kl. 11.30. Vandringsleder Elisabeth Lidell.

3. februar kl. 11.30. Vandringsleder Lars Lindgrav.

3.marts kl. 8.00. Vandringen afsluttes med deltagelse i eftermiddagsgudstjeneste i Lukaskirken, se www.sktlukaskirke.dk.

7. april kl. 11.30.

5. maj kl.11.30.

2. juni kl. 11.30. Vandringsleder Vibeke Houmøller

7. juli kl. 11.30.

4. august kl. 11.30.

1. septemberkl.11.30. Vandringsleder Kirsten Steiner

6. oktober kl. 11.30.

3. november kl.11.30.

1. december kl.11.30. Vandringsleder Elisabeth Lidell

Det er gratis at deltage. Mød op ved kirken og gå med. Tilmelding ikke nødvendig.

Yderligere oplysninger fås ved sognemedhjælper Maria Louise Bøg Hansen ved henvendelse på mail.

sognemedhjaelper.sktlukas@gmail.com

Rutens sværhedsgrad:

Ruten er i smukke omgivelser men har en sværhedsgrad der kan være fysisk krævende. Vi går bl.a. over sandet og stenet strand samt af snoede skovstier med både stigende og faldende terræn, hvor der kan være glat og smattet i perioder af året.

Kilometer og tid:

Ruten er ca. 20 til 22 kilometer og tager mellem 5 og 6 timer at gå i raskt tempo med få korte pauser.

Mad og drikke:

Medbring mad og drikke til eget forbrug. Husk vand, frugt og kulhydrater.

Påklædning:

Solide vandrestøvler. Praktisk tøj og solcreme efter årstiden. Evt. regntøj og en ekstra trøje.

Toilet forhold:

Der er få offentlige toiletter langs ruten.

Bus:

Enkelte steder på ruten kan man gå fra og tage offentlig bus mod byen.

Forsikring:

Du skal være dækket ind af egen fritids- og ulykkesforsikring.