Pilgrimspræst Elisabeth Lidell

Pilgrimspræsten i Århus Stift, Elisabeth Lidell, har en række pilgrimsvandringer på programmet til det kommende forår. Her er nogle af dem

Fra Pilgrimspræsten i Århus Stift

Tirsdag den 19. marts kl. 17-20

Risskov Kirke, Solbakken 2, 8240 Risskov.

Efter en andagt i Risskov Kirke bevæger vi os rundt i , mens vi nyder forårets dufte og lyde. Undervejs får vi ’et ord med på vejen’, og en strækning går vi i stilhed. Vandringen tager en timestid, og bagefter samles vi i sognegården til suppe, sang og samtale om påskens betydning.

Alle er velkomne til vandrings-gudstjenesten i og omkring Risskov Kirke. Fællesspisningen koster 50 kr. Tilmelding senest 13. marts til: lidell@webspeed.dk samtidig med indbetaling på konto: 1535 – 4180 833 218

Fredag den 22. marts kl. 19-21

Vi giver evangeliet krop ved at bevæge os og lade os bevæge af passionshistorien med indtoget i Jerusalem, nadverens indstiftelse, vandring ad “Via Dolorosa” Langfredag til Påskemorgens glæde og endelig pilgrimsvandringen til Emmaus. Undervejs på kirkegården vil vi nyde forårets dufte, tale med hinanden samt vandre en strækning i stilhed. Vandringen slutter i kirketårnet, hvor vi synger en påskesalme, mens vi nyder udsigten over byen. Efter vandringen samles vi i Sognegården til et glas vin og taler sammen om aftenens anderledes indlevelse i påskemysteriet.

Alle er velkomne til vandrings-gudstjenesten! Vi mødes i Skt. Johannes Kirke på Trøjborg. Selve vandringen er ganske kort – 2 km.

Lørdag den 23. marts – pilgrimsvandring fra Hobro

Gå påsken og foråret i møde! Find vandrestøvlerne frem fra vinterens gemmer og tag med pilgrimspræst Elisabeth Lidell på tur ud i det blå. Vi mødes kl. 11 ved Fyrkat Møllegård, Fyrkatvej 45, 9500 Hobro. Efter en kort introduktion går turen gennem Apotekerskoven til Nørre Onsild Kirke, hvor der vil være en pilgrimsandagt ca. kl. 13. Derfra går vi videre ad markveje og små stier ned gennem den smukke Onsild Ådal tilbage til Fyrkatborgen. Vi slutter af med kaffe/the og samtale. Turen er ca. 10 km lang. Medbring: madpakke, vand og evt. ’Den lille Pilgrimsbog’. Kl. 11-17.

Tilrejsende pilgrimme har fået lov til at låne spejderhuset til overnatning. det ligger tæt på Fyrkat. Der er madrasser, og hvis nogen vil bruge dette tilbud, vil lokale pilgrimme sørge for aftensmad til de overnattende! Tilmelding er kun nødvendig til spisning og overnatning: ring i givet fald til Karen Pilgaard, tlf. 2849 5382

2. påskedag, den 1. april kl. 10-17

Vi går foråret i møde på denne pilgrimsvandring i den smukke Hestehave Skov ved Kalø Vig. Vi gør holdt ved Kalø Slotsruin, ved Kalø Hovedgård og vandrer videre i Ringelmose Skov. Undervejs holder vi nadver i det fri. I Bregnet Kirke holder vi andagt og dvæler ved Arne Haugen Sørensensens vandringsmænd på prædikestolen. På Kalø Slotskro afslutter vi med kaffe, te og kringle (for egen regning, ca. 60 kr.)og samtale. Dagens tema er Emmausvandringen (Luk 24, 13-35). Ruten er på ca. 13 km. Mødested: Kalø Slotsruins P-Plads. Medbring madpakke, drikkelse samt gerne den lille Pilgrimsbog.

Tilmelding (af hensyn til kaffen): lidell@webspeed.dk

Lørdag den 4. maj – vandring ved Silkeborg-søerne

i samarbejde med Silkeborgs økumeniske pilgrimsfællesskab. Lørdag den 4. maj kl. 9-17. Efter en samling i kirken begiver vi os på vandring ud i de nyudsprungne bøgeskove. I Mariehøj Sognehus spiser vi sluttelig en portion suppe, mens dagens oplevelser deles.Medbring madpakke og drikkelse samt Den lille Pilgrimsbog.

Pinsevandring onsdag den 22. maj

Pinsevandringen begynder kl. 19 i Mariager Kirke, Kirkebakken 6, 9550 Mariager med en andagt ved sognepræst Jacob D. Krogh Rasmussen, hvorefter vi nyder sommeraftenen i den gamle by, langs Mariager Fjord og i skovene. Turen er på 6 km. Undervejs udfolde pilgrimspræsten pinsens tema om Helligånden. Efterfølgende samles vi i den gamle klosterbygning til samtale, sang og hyggeligt samvær.