Clement KjersgaardOrmslev kirke lægger lokaler til et spændende foredrag med bl.a. Clement Kjersgaard om hvordan vi påvirkes af medier, og hvordan fremtidens medieverden ser ud. Til foredrag kommer også Malene Charlotte Larsen fra Aalborg Universitet. Foredraget er en del af Ormslev kirkes kirkehøjskole, og finder sted i Stavtrup Sognegård, søndag den 26. januar kl. 9.00-16.30

Pressemeddelelse fra Ormslev kirke

”Medier og mennesker” I Danmark er der nu flere tv-skærme, end der er mennesker –ca. 700.000 flere. Men i mange danske familier er det ikke engang tv-skærmen, som fylder mest. Der bliver brugt oceaner af tid på computerskærme, tablets og mobiltelefoner. Øjne og hjerne skal forholde sig til et hav af billeder og informationer hver dag.

Der kan ikke være nogen tvivl om, at det gør noget ved os mennesker. Skærmene har forandret vort liv. Men hvordan? Er vi blevet mere ensomme og distancerede. Sidder vi hver for sig og synker ind i en ikke- virkelig verden, mens vi savner øjenkontakt og samvær med andre mennesker?

Eller forholder det sig modsat? Har vi fået meget bed- re mulighed for at kommunikere med hinanden? Er verden blev mere åben – informationerne mere tilgængelige? Er det ikke et plus, at man kan finde sig en kæreste via nettet, og at unge lettere kan komme i kontakt med hinanden?

Til kirkehøjskolen vil vi se nærmere på, hvad medierne gør ved os. Hvad sker der? Og hvor fører det os hen?

Vi har inviteret Cle – ment Kjersgaard til at komme og fortælle om, hvordan det ser ud for en, som kender det hele indefra – fra DR og politikernes verden. Malene Charlotte Larsen fra Aalborg Universitet vil give os indsigt i ungdommens store brug af sociale netværk (Facebook m. m.). Og endelig vil sognepræst Hanne Marie Houkjær, som er kendt fra programmet “Skrifte stolen”, fortælle om sine erfaringer som præst på sjælesorgsarbejde med tusinder af TV-seere som vidner.

Hold øje i kirke og sognegård. Der vil blive lagt detal- jerede programmer frem.