Marianne Saugmann ser både frem til at lave arrangementer for andre og at bruge kirken selv.

Marianne Saugmann sidder i bestyrelsen for  KFUM/Ks Aarhus-distrikt, der har været centralt i arbejdet med at få den nye ungdomskirke UngK op at køre. Hun ser nu frem til at det lange forarbejde bærer frugt, og at Aarhus endelig får sin egen ungdomskirke.

Af Martin Høybye

I UngK er der ikke meget, der kommer til at blive ligesom i sognekirken derhjemme, og det er da også hele meningen med projektet. Her skal der eksperimenteres og prøves nye ting af for at skabe nye møder mellem unge mennesker i aldersgruppen 13-35 år. Kirken får ikke sit eget kirkeblad eller andre traditionelle medier til sin rådighed, så det bliver i den digitale verden, at det meste af kommunikationen kommer til at foregå. Ligesom den nye ungdomspræst Lars Lindgrav Sörensen, er Marianne Saugmann helt med på, at en ny kirke kræver en ny kommunikation, så ungdomskirken er også aktiv på fx Facebook. Og særligt et af de arrangementer, der kommer til at skulle finde vej til brugerne ad nettet i stedet for et kirkeblad, er Marianne Saugmann spændt på at skulle være med til at arrangere.

”Jeg glæder mig til, at vi kan invitere konfirmander herind til diskotek. Jeg er med i KFUM og Ks Café Christian, hvor vi holder alkoholfrie fester for 7. klasser i Aarhus, og  der er tre fester nu her i foråret. Ungdomskirken her i Nørre Allé ligger meget centralt for hele Aarhus, og det er et bedre rum at holde fest i end på en skole. Det, tror jeg, bliver en stor succes for konfirmanderne,” fortæller hun.

Marianne Saugmann med UngK's nye ungdomspræst, Lars Lindgrav Sörensen.

Marianne Saugmann med UngK’s nye ungdomspræst, Lars Lindgrav Sörensen.

Nye rammer gav gåsehud

Marianne Saugmann glæder sig også til selv at komme i kirken. Hun er 22 og dermed midt i målgruppen. Hun glæder sig til at bruge stedet til at lave noget for andre. Men også til at komme i kirken selv til anderledes aktiviteter.

”Vi har længe stået og trippet for at komme i gang med det her, men nu er vi her endelig, og det er kun et par uger siden, jeg var inde at se det første gang. Jeg fik gåsehud med det samme og tænkte: Wow, hvor er det fedt det her. Man kan se, at det er en kirke, men samtidig kan man også bare se så mange andre muligheder,” siger hun.

Noget, hun blandt andet hæfter sig ved, er, at ombygningen lavet sådan, at man kan lade selve fordøren til Nørre Allé stå åben men lukke glasdøren ind til kirkerummet. På den måde kan man åbne den ellers lukkede facade og lade forbipasserende få indblik i, hvad der foregår i kirken.

”Jeg glæder mig til, at vi kan lade fordøren stå åben til Nørre Allé og i stedet bruge glasdøren, så folk kan kigge lige ind og se, hvad der sker. Mange folk ved, hvor det ligger henne, fordi de har set de store skilte, der har været, og Nørre Allé ligger jo ret centralt. Men det er dejligt, at ungdomskirken kommer til at have så åben en facade udadtil.  Det, tror jeg, er rigtig vigtigt,” siger Marianne Saugmann.

Den 4. februar klokken 20.30 er der åbning af UngK med en stor fest, hvor alle er velkomne i Nørre Allé 23.

Du kan læse mere om UngK på hjemmesiden: www.ungk.dk og på Facebook på siden: Ungdomskirken i Aarhus.

Skrevet af Martin Høybye