elisabeth lidell

Pilgrimspræst i Århus Stift, Elisabeth Lidell

Århus Stifts pilgrimspræst, Elisabeth Lidell, har en række pilgrimsvandringer linet op til foråret. Har du lyst til at få muld under støvlerne og ånd ind ad ørene, så læs videre

Pilgrimsvandring langs Mariager Fjord

d. 30/03-2014

Efter søndagens gudstjeneste kl. 10 i Mariager Kirke ved sognepræst Jacob D. Krogh Rasmussen vandrer vi langs Mariager Fjord, 5-7 km. og tilbage gennem Vesterskoven. Tema: lyset og Den hellige Birgittas bøn. Vi slutter i klosterbygningens Munkesal, hvor vi spiser vore madpakker og får en kop kaffe. Alle er velkomne til fællesskabet på denne forårsvandring.

Pilgrimsvandring på Mallorca

d. 05/04-2014

Det berømte pilgrimsmål og kloster i Lluc med den hellige jomfru danner udgangspunkt for vores pilgrimsrejse, som leder os nærmere ind i de bibelske beretninger. Vi starter dagen med morgensang i kirken, ligesom vi hver aften inviterer til samtale om dagens tema. I forbindelse med vandringerne vil der være oplæg og meditationer ved pilgrimspræst Elisabeth Lidell. Andreas Blinkenberg er vejleder på turen. Man skal være i god form for at få udbytte af turen med daglige vandringer op til 18 km., bl.a. i bjergene. Turen gennemføres i samarbejde med Granada Kulturrejser, 5.-12. april. Program fås ved henvendelse til: lidell@webspeed.dk

Påskevandring ved Kalø Vig, 2. påskedag

d. 21/04-2014

Vi går foråret i møde på denne pilgrimsvandring i den smukke Hestehave Skov ved Kalø Vig.

Tema for vandringen er opstandelsen, ud fra dagens evangelium (Joh 20, 1-18). 2. påskedag fortælles om, hvordan flere og flere mødte den opstandne Jesus. Allerede på Jesu tid var det først og fremmest mødet med den opstandne, som overbeviste mennesker. Også i dag spreder vidnesbyrdet sig til andre, når troens frø sås i os, vokser og bærer frugt.

Vi gør holdt ved Kalø Slotsruin, ved Kalø Hovedgård og vandrer videre i Ringelmose Skov. Undervejs holder vi nadver i det fri. I Bregnet Kirke holder vi andagt og dvæler ved Arne Haugen Sørensensens vandringsmænd på prædikestolen. På Kalø Slotskro afslutter vi med samtale, kaffe, te og kringle (for egen regning, ca. 60 kr.). Dagens tema er påsken, opstandelsen og det evige liv. Ruten er på ca. 13 km. Mødested: Kalø Slotsruins P-Plads. Medbring madpakke, drikkelse samt gerne den lille Pilgrimsbog. Mandag den 21. april kl. 10-16.

Pilgrimsvandring ved Silkeborgsøerne

d. 26/04-2014

Vi starter kl. 9 med morgensang i Mariehøj Kirke, Almindsøvej 5, 8600 Silkeborg. Herefter går vi foråret i møde. Turen slutter samme sted kl. 17, hvor der serveres suppe til en afsluttende samtale. Medbring madpakke og drikkelse samt evt. den lille Pilgrimsbog. Arr: Pilgrimsfællesskabet i Silkeborg.

Tilmelding (af hensyn til kaffen): lidell@webspeed.dk

Pilgrimsvandring på Ærø i Bededagsferien

d. 15/05-2014

I Store Bededagsferien oplever vi foråret på min fødeø Ærø. Vi vandrer i Paradisets Have, bl.a. ad Øhavsstien og langs Østersøen, deltager i gudstjeneste og holder andagter undervejs i Guds grønne katedral. Tema: bøn og kristen spiritualitet. Vi spiser og bor på Marstal Vandrerhjem, hvor vi mødes torsdag den 15.5. kl. 17 og slutter søndag den 18.5. om eftermiddagen. Der er plads til 20 deltagere. Pris: 2400 kr. Tilmelding: lidell@webspeed.dk

Pilgrimsvandring i Marselisborgskovene

d. 25/05-2014

Forårsvandring med Aktivitetsudvalget ved KlosterCafe i Århus: Vi går gennem Marselisborgskovene, holder andagt i Stavkirken og har picnic ved Moesgård Museum.

Pilgrimsvandring på Hærvejen: fra Rødekro til Viborg

d. 29/05-2014

Vi går 20 km om dagen og overnatter på herbergerne langs Hærvejen, som blev ombygget fra gamle stalde i 2008. Den smukke tur op gennem Jylland foregår over to uger: fra Rødekro til Viborg (29. maj – 11. juni), 270 km.: fra Sønderjylland til domkirkebyen Viborg.

På vandringen vil vi lade os inspirere af Bibelens mange vej-metaforer. Undervejs vil vi leve os ind i de 7 pilgrimsord: langsomhed, frihed, enkelhed, bekymringsløshed, stilhed, fællesskab og åndelighed. På vandringerne får vi Guds ord med på vejen. Det sker bl.a. i form af gudstjenester og andagter undervejs. Vi skal besøge en masse kirker langs Hærvejen og opleve herbergernes værtsfolk. Men først og fremmest skal vi glæde os over sommeren i Guds grønne katedral. Vi følges ad og skiftes til madlavning. Deltagerantal: 20. Jeg leder vandringen – for ottende gang! Bagagen bliver transporteret.

Turen foregår på eget ansvar. Det er en forudsætning, at man har prøvet at vandre og ved, at man kan klare at gå ca. 20 km. om dagen, flere dage i træk, ca. syv timer om dagen.

Pris: 6.000 kr. Når du har betalt depositum på 500 kr. er du tilmeldt. Beløbet indsættes på denne konto i Danske Bank: 1535 – 4180 833 218. Husk at mærke indbetalingen med ’Hærvejen’ og dit navn. Depositum falder bort ved framelding. Tak, om du desuden på mail vil sende navn, adresse, mail og tlf.nr. Hvis du er vegetar, allergiker eller på anden måde har særlige behov, vil jeg gerne have besked herom i mailen.

Se evt. mere om Hærvejen: www.haervej.dk – samt 1/2 times udsendelse: Ildsjæle på herberger langs Hærvejen: http://www.tvsyd.dk/arkiv/2013/5/23?video_id=59118&autoplay=1 Lad mig også gøre opmærksom på Facebook-siden:https://www.facebook.com/Haervejsherberger