Bøn billedeMission Afrika opfordrer alle kristne i Danmark til at bede om fred og forsoning i det krigshærgede Centralafrika i forbindelse med gudstjenesten søndag den 16. marts

Pressemeddelelse fra Mission Afrika

Brutale tv-klip har fortalt os historierne og vist os billederne. Centralafrika er et land, der gennem de seneste måneder har været vidne til næsten én million flygtninge og tusindvis af nedslagtninger fra hærgende militsgrupper.

Fra landet på randen af kollaps lyder en indtrængende appel om forbøn:

”Vend os ikke ryggen, for vi har behov for at stå sammen, bede sammen og vide, at vi som kirke ikke er alene i denne vanskelige situation,” siger André Golike, der står i spidsen for Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika, Mission Afrikas samarbejdspartner i Centralafrika siden 1983.

På baggrund af André Golikes appel har Mission Afrika taget initiativ til projektet ”Bed for Centralafrika”, der skal løbe af stablen i Danmarks kirker søndag den 16. marts 2014. Til formålet har Mission Afrika formuleret to bønner efter forlæg fra le Service Protestant de Mission (se den vedhæftede folder).

”Med forbønsinitiativet vil vi sige ”ja” til opfordringen fra Centralafrika om at stå sammen med kirken i bøn for fred og forsoning, og det er vores håb, at mange kirker og kristne i Danmark vil gøre det samme,” siger Peter Fischer-Nielsen, vicegeneralsekretær i Mission Afrika.

De kristnes våben
Steen Skovsgaard, biskop i Lolland-Falsters Stift, bakker op om Mission Afrikas initiativ og opfordrer således alle stiftets præster til at reservere en særlig plads til Centralafrika i kirkebønnen på forbønsdagen.

”Forbøn er det våben, vi som kristne kan gøre brug af. Med forbøn er vi med til at spinde nogle tråde mellem Gud og de mennesker, der bliver bedt for. Gud kan bruge bønnen til at sende sin velsignelse, sin hjælp, til dem, der indgår. Samtidig er forbøn også et redskab til at blødgøre vore egne hjerter, fordi vi bliver opmærksomme på, hvordan vi selv kan hjælpe,” siger Steen Skovsgaard.

Mission Afrika håber, at mange danske kirker vil følge trop og deltage i fællesbønnen den 16. marts.

Vedhæftninger:
Den vedhæftede folder indeholder to forslag til bønner, der kan bruges på dagen. Bønnerne kan også hentes fra www.missionafrika.dk. De er formuleret efter fransk forlæg fra le Service Protestant de Mission.

Det vedhæftede billede er taget af Niels Thure Krarup og må frit benyttes.

Vil du vide mere?
Kontakt vicegeneralsekretær Peter Fischer-Nielsen for yderligere oplysninger om initiativet den 16. marts på pfn@missionafrika.dk / 2488 1339

Kontakt generalsekretær Kristian R. Skovmose for information om Mission Afrikas indsats i Centralafrika på krs@missionafrika.dk / 2488 1338

Mission Afrika i Centralafrika

Mission Afrika er en folkekirkelig organisation, som samarbejder med en række afrikanske kirker og partnere for at fremme en levende og engageret kristendom. Mission Afrika er en af de få danske organisationer, som har en historie i Centralafrika. Organisationen har samarbejdet med den lutherske kirke i den vestlige del af landet siden 1983. Dette samarbejde fortsætter i disse tider, men under vanskelige vilkår. Hvor Mission Afrika indtil konfliktens seneste klimaks kunne understøtte et positivt sundheds- og skolearbejde, er det primære fokus lige nu uddeling af nødhjælp, hvilket i sig selv er en svær opgave. For nyligt formåede man imidlertid at sende 70 tons nødhjælp ind i landet, som er distribueret til godt og vel 10.000 internt fordrevne flygtninge, kristne såvel som muslimer. Sideløbende bakker Mission Afrika op om det freds- og forsoningsarbejde, der er vigtigt, for at befolkningen kan komme videre på længere sigt, ligesom man håber på snart at kunne være med til at genetablere de udviklingsprojekter, som har været på standby under konflikten.

Den nuværende nødhjælpsindsats er et samarbejde mellem Mission Afrika, Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika og dennes amerikanske partner, ELCA.

Læs mere på www.missionafrika.dk