fastetidenSynes du også sommetider, det bliver for meget med Facebook, TV og nyhedsflimmer? Ville det ikke være rart en gang imellem at trække stikket ud på noget af det, og se hvad der sker? Måske gemmer der sig et fokus og en fordybelse bag hverdagsstøjen, som kan berige dit liv

Pressemeddelelse

Nu lancerer præsterne fra Hasle, Møllevang, Åby og studenterpræsterne en hjemmeside med redskaber som du kan bruge, hvis du har brug for rydde lidt op i, hvad der skal have fokus i dit liv. Vi er i fastetiden, og det er en glimrende periode til at overveje, hvad der skal have fylde i vores liv, og hvad vi måske kan undvære. Fasten er traditionelt en periode på 40 dage , hvor man afstår fra luksus for at forberede sig åndeligt på påskens budskab. I vore dage kan der være så mange ting, der hindrer vores åndelige udsyn: Måske er vi kede af, at drikke for meget kaffe eller alkohol, måske er vi trætte af hele tiden at blive afbrudt af vores smartphones opmærksomhedskrævende bippelyde, måske mister vi retningssansen i den evige nyhedsstrøm.

En af initiativtagerne, sognepræst i Møllevangskirken Hanne Jul Jakobsen, fortæller om hjemmesiden: ”Hjemmesiden er for dig, som længes efter fokus og rum for fordybelse i din hverdag. I fastetiden og påskeugen, som er 5. marts til 21. april, vil du hver dag kunne hente konkret inspiration i form af ord at tænke over, vejledning til åndelig praksis eller ideer, der kan hjælpe dig til en mental oprydning. På hjemmesiden finder du også en oversigt over hvilke muligheder der er for andagt, meditation og gudstjeneste i de involverede kirker.”

Tjek www.fastetiden.dk, og se, om ikke der er redskaber for dig også.

Bag dette initiativ står præster fra Hasle, Møllevang, Åby og Studenterpræsterne i Aarhus.