CameroungruppeMission Afrika har inviteret fire livsglade camerounere til en rundrejse i Danmark for at fortælle om kirke- og kulturliv i Cameroun. Det gør de i disse uger med fortælleglæde, guitarspil, billedvisning – og måske en lille svingom. Gruppen er i Danmark i 14 dage, og kommer forbi Østjylland når de den 8. april besøger Gellerup Kirke

”Jeg kan lide at være her, for danskerne er meget hjertevarme. Men jeg savner solen en lille smule,” siger Pauline Bouba.

Forståeligt nok! Pauline Bouba har aldrig tidligere været uden for det vestafrikanske land Cameroun, hvor gennemsnitstemperaturen i marts ligger på den gode side af 25 plusgrader.

Det er hun nu.  På denne martsaften befinder hun og tre andre camerounere sig mere end 5.000 kilometer fra deres hjemstavn.  Her, i en lille konfirmandstue i den jyske landsby Tostrup, skal de introducere de 18 tilhørere for camerounsk kultur- og kirkeliv, som det folder sig ud i Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun.

Det gør de godt, de fire camerounere!

Rytmer for Gud
Med fortælleglæde, guitarspil, billedvisning og sang får publikum et indblik i en helt anden verden, hvor gudstjenester almindeligvis varer tre til fire timer, og hvor dans er en helt naturlig del af søndagsfællesskaberne. Sidstnævne pointe får endda ægte ben at ”danse” på, da Pauline Bouba resolut – og til stor morskab for de øvrige tilhørere – byder en midaldrende herre op til en svingom under afslutningssangen.

”Vi vil jo gerne vise danskerne, at man kan lovsynge Gud med alt, hvad man har. Også ved at bruge kroppen,” forklarer Pauline Bouba, da arrangementet er færdigt.

Men det er Ikke bare de afrikanske rytmer, der rører det midtjyske publikum. Også evangelisten Marcel Moussas fortælling om, hvordan han på sin cykel har fragtet flere tusinde fulanere, et nordafrikansk nomadefolk, til sygehuset, vækker forundring og anerkendelse i Tostrup.

”Sygehuset ligger 42 kilometer fra det sted, jeg er udsendt til. Derfor blev jeg virkelig glad for den motorcykel, som Mission Afrika sponsorerede til mig, så jeg ikke skulle fortsætte med at fragte de syge fulanere bagpå min cykel. Det var en lang tur tre gange om ugen,” fortæller Marcel Moussa blandt andet.

Mød camerounerne
At de fire camerounere efterlader sig spor i Tostrup, er der ingen tvivl om. Det mener i hvert fald Stine Ryholt, teologistuderende og præstefrue i byen.

”Det er sjældent, at en foredragsholder begynder med at sige: ”Gud velsigne jer”. Det gjorde en af camerounerne, og det viser os jo, at man kan udleve kristendommen på andre måder, end vi er vant til. Jeg tror, det er rigtig godt og sundt at blive introduceret for nye perspektiver. Derfor vil jeg selvfølgelig anbefale andre at møde op til arrangementerne,” siger præstefruen i Tostrup, Stine Ryholt.

Fakta om cameroungruppen:

Moussa Marcel er evangelist, musiker og sygeplejer. Han brænder for at række ud til den muslimske nomadestamme fulanerne og bor i en lille by i Nordcameroun.

Francois Goudoum er præst for en stor menighed på 1600 mennesker ved Brødrekirkens hovedkontor i Garoua. Francois har travlt med gudstjenester, ungdomsgrupper, samtaler med sognebørn og meget andet.

Julie Bara er præsident for kirkens kvindeforening, som tager sig af meget af det sociale arbejde i kirken. Hun bor i hovedstaden Yaoundé.

Pauline Bouba er aktivt engageret i kirkens kvindearbejde. Hun bor i det nordlige Cameroun i en mindre by.

Med rundt i landet er tolken Anne Theresa Thanning, som taler både dansk, engelsk og fransk.

Cameroungruppen besøger Gellerup Kirke tirsdag den 8. april kl. 19.30