good sunset and dirty road in green spring fieldForåret er ved for alvor at have indfundet sig, og med foråret kommer også de mange helligdage som mange vælger at tilbringe hjemme i familiens skød. Men for Elisabeth Lidell, der er pilgrimspræst i Århus Stift, byder helligdagene på mange pilgrimsvandringer, der står i naturens tegn

Af Bo Billeskov Grünberger

”Mange af helligdagene har jeg vandringer. Palmesøndag, 2. påskedag, Store bededag, Kristi Himmelfarts dag og pinsedagene. Man kan sige, at disse helligdage kobler sig på naturens opvågnen, ” fortæller Elisabeth Lidell.

Elisabeth Lidell bliver ofte kontaktet af sogne, der vil benytte sig af hendes ekspertise som pilgrimspræst til at afholde en pilgrimsvandring for sognet. Og her er foråret ualmindelig populært.

”Mange af de sogne som ønsker pilgrimsvandringer, de ligger primært om foråret. Personligt synes jeg lige så godt vi kunne bruge efteråret på at vandre, men folk er meget opsatte på, at det skal være om foråret ”, fortæller hun. ” Safterne stiger, og man trænger til at se noget grønt og ud at røre sig. Væk fra vinterens mørke huller og ud”, siger hun.

Og der er noget ganske særligt ved foråret, når alting er lige ved at springe ud, og fuglene fløjter omkring en. Særligt husker Elisabeth Lidell en pilgrimsvandring nær Silkeborg, med en gruppe på omkring 30.

”I Silkeborg er der et sted, hvor man går 79 trappetrin op, jeg tror det hedder Amaliehøj, og der skulle vi holde nadver. Og da vi kom derop, så sagde jeg til folk at de skulle lægge Elisabeth Lidellsig ned og lytte. Det var der selvfølgelig nogen som syntes var noget mærkeligt noget, men de gjorde det. Jeg vidste godt at der ville ske noget, men jeg kunne jo ikke helt vide, hvad der ville ske, men det var en dejlig forårsdag. I starten er der så en der skal lyne sin taske, og en anden larmer lidt, men efter et par minutter er der helt stille, og så lå vi 30 mennesker der”.

” Og så behagede det to sangdrosler at synge duet for os som præludium, hvorefter skoven sprang ud omkring os. Vi kunne høre de små smæld som popcorn, da bladene gik ud af de små pupper. Så der var vi simpelthen midt i skaberværket, og derefter kunne vi fejre nadver. Helt fantastisk”, smiler Elisabeth Lidell.

Elisabeth Lidell har en række pilgrimsvandringer hen over foråret og sommeren. Læs mere om dem på hendes hjemmeside her.

Skrevet af Bo Grünberger

Jeg har gennem en årrække arbejdet med kommunikation i folkekirken, hvor tro, diakoni og kultur har min særlige interesse.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *