Foredragsrække om verdensbilleder i september om de forskellige verdenssyn, og hvordan det kristne adskiller sig fra de andre. Center for Kristen Apologetik inviterer til foredragsrækken på Menighedsfakultetet

Pressemeddelelse fra Center for Kristen Apologetik

Mennesket har til alle tider reflekteret over livet og den verden, vi lever i. Bag vore forskellige holdninger og synspunkter ligger der bevidst eller ubevidst et mere eller mindre gennemtænkt og sammenhængende verdensbillede. Vores samtidskultur rummer mange indbyrdes forskellige verdensbilleder. Hvem har egentlig fat i den lange ende? Er det ateisten, der hævder, at alt, der findes, dybest set kun er stof og energi? Er det panteisten, som hævder, at gud findes som en upersonlig kraft i alt stof? Eller er det den kristne, der hævder, at Gud er personlig, transcendent og har skabt universet og vist sit ansigt og væsen i personen Jesus af Nazaret?

Center for Kristen Apologetik ønsker at bidrage til en afklaring ved at invitere til en foredragsrække på Menighedsfakultetet med emnet: ’En verden til forskel’. Repræsentanter for henholdsvis et ateistisk, et panteistisk og et kristent livssyn fremlægger hvert deres verdensbillede og begrunder deres forståelse af virkeligheden. Efter deres foredrag er der fri debat, hvor alle kan komme til orde, og så må vi se, om der tegner sig et billede af, hvilket verdensbillede der bedst forklarer den virkelighed, som vi alle er fælles om.

Center for Kristen Apologetik åbnede den 1. februar 2014 på Menighedsfakultetet i Aarhus med det formål at begrunde og forsvare den kristne tro i mødet med andre holdninger og overbevisninger. Derfor inviterer centeret til foredragsrækker og dialog. Se evt. mere på apologetik.dk

Programmet for foredragsrækken om verdensbilleder er følgende:

Panteisme

Mandag d. 8. september kl. 19.30 – 21.30

Leif Asmark Jensen præsenterer det hinduistiske verdensbillede

Ateisme

Mandag d. 15. september kl. 19.30 – 21.30

Anders Stjernholm præsenterer det ateistiske verdensbillede

Teisme/kristendom

Mandag d. 22. september kl. 19.30 – 21.30

David Jakobsen præsenterer det teistiske verdensbillede

Leif Asmark Jensen præsenterer sig på sin hjemmeside som forfatter, videnskabsmand, redaktør, økologisk landmand, filosof, teolog og foredragsholder. Han har blandt andet skrevet ’Darwin og Intelligent Design. Et nyt perspektiv’ (2012)

Anders Stjernholm er uddannet journalist, stand-up-komiker og repræsentant for Ateistisk Selskab

David Jakobsen er uddannet lærer, cand. IT og ph.d. fra Aalborg Universitet.

Se detaljeret program med oplysninger om blandt andet pris, sted og tilmelding på: http://kirkenioestjylland.dk/wp-content/uploads/2014/08/Verdensbilleder-september-2014.pdf