Lidell med stav_LElisabeth Lidell inviterer til pilgrimstræf ved Lystrup Kirke, hvor alle sanser skal tages i brug. En mediativ vandring gennem den fotografiske udstilling ”I begyndelsen var lyset”, koncert med Dobblers og en pilgrimsvandring på 6-7 km gennem lokalområdets natur. Arrangementet foregår ved Lystrup Kirke  Søndag, den 13. september kl. 14.00-18.00

Pressemeddelelse

Kl. 14: Fotoudstillingen I Begyndelsen var Lyset – eller: kan Helligånden beskrives med et kamera?
Introduktion ved fotograf Arne Illeborg – herefter: Meditativ vandring i fotogalleriet.

Mange anser det for en selvfølgelighed, at et billede – et kunstværk – skal tale for sig selv. Denne tradition bryder Fotografisk Salons udstilling ved at arbejde efter dogmet: Fotografiet og ordet hører sammen som kunstnerisk udtryksform.

Udstillingens titel og tema I Begyndelsen var Lyset er inspireret af Det gamle Testamentes skabelsesberetning i 1. Mosebog og Det nye Testamentes tekst fra Johannes evangeliet kap. 1(I begyndelsen var ordet).

Gennem de meget forskelligartede billeder giver fotograferne fra Fotografisk Salon, Aarhus, udtryk for deres egen undren. De giver ikke svar, men åbner rum til spørgsmål. Til undren over menneskelivet set i lyset af Biblens tekster.

Udstillingen består af 25 fotografier på 90×60 cm taget af professionelle fotografer og billedkunstnere. Billederne ledsages af et bibelcitat valgt af fotografen og bringer således en ny dimension af oplevelse og forståelse ind i den verden af natur og kultur, tro og håb, ånd og sanselighed, som er både kirkens og kunstens virkefelt.

Kl. 15: Koncert med ‘Dopplers’
– en rytmisk vokalgruppe med 12 sangere, under ledelse af Astrid Vang-Pedersen

Koret præsenterer et alsidigt repertoire inden for flere genrer, herunder pop, folkemusik, etnisk og klassisk musik.

Et særligt fokus ligger på kommunikativ optræden gennem introduktioner, inspirerende koreografier og publikumsinteraktion.

Kl. 16-18: Vandring
Under ledelse af pilgrimspræst Elisabeth Lidell vandrer vi fra Lystrup Kirke.

Vi går gennem et grønt område af Lystrup, ind gennem Skårupgårdskoven, forbi Elsted Kirke og tilbage til udgangspunktet, Lystrup Kirke.
En tur på 6-7 km.

Der er gratis adgang og ingen tilmelding er nødvendig.