Er der mad til en mere (1)En række af Aarhus’ virksomheder bakker op om en ny kampagne fra Kirkens Korshær, hvor man kan støtte byens hjemløse ved at give et måltid mad

Af Bo Billeskov Grünberger

Kirkens Korshær i Aarhus har op til jul en større kampagne, hvor private og virksomheder kan støtte byens hjemløse ved at give 25 kroner til et varmt måltid mad. Det har en række af byens virksomheder valgt at støtte op om, og en af dem er Hotel Scandic, der ligger midt i Aarhus.

”Det er sådan en lille ting at gøre, og det er jo vores eget nærområde. Vi er også i gang med en bæredygtighedsrejse her hos Aarhus City, hvor vi gerne vil være 100% bæredygtige i 2017. Det når vi nok ikke

Nina Carlslund er hoteldirektør for Scandic Aarhus City

helt, men vi har haft forskellige studerende, borgere og det offentlige inde for at fortælle, hvor det er, vi skal flytte os. Og det handler blandt andet om at fortælle om, hvad vi gør og gøre det mere synligt. Folk kan ikke umiddelbart se udefra, at vi er så grønne, som vi egentlig er,” fortæller Nina Carlslund, der er hoteldirektør på Scandic Aarhus City.

Alle medarbejdere støtter med et måltid

Kampagnen er meget enkel og går kort fortalt ud på, at man kan støtte med et beløb på 25 kroner eller mere, der herefter går ubeskåret til mad til hjemløse i Aarhus. Scandic har Kirkens Korshærs materiale liggende i receptionen, så hotellets gæster får tilbudt muligheden for at støtte, men alle medarbejderne hos Scandic har også støttet Kirkens Korshærs kampagne.

”Vi er lige knap 100 medarbejdere, og jeg har doneret 25 kroner pr medarbejder på alles vegne. Sidst vi opfordrede vores ansatte til at donere til noget, det var for at støtte børn i Syrien, var der nogen, der sagde, at de gerne ville donere, men at de selv ville bestemme. De syntes, det var træls at få det proppet ned i halsen, at ens arbejdsplads siger, at man skal støtte et eller andet. Så for at imødegå det, giver jeg så på alle ansattes vegne, og så har alle ansatte og gæster mulighed for at give noget mere,” siger Nina Carlslund.

Materialet ligger i receptionen hos Scandic Aarhus City

Hos Kirkens Korshær er man glad for, at der er mange aarhusianske virksomheder, der bakker op om kampagnen.

”Der er heldigvis mange aarhusianske virksomheder, der har hjertet på rette sted. Der er lige nu 10 lokale virksomheder, der bakker op om kampagnen og vi får en rigtig god respons fra dem vi kontakter. Men der er naturligvis også en del virksomheder, der enten ikke støtter velgørende formål eller som har valgt at støtte en anden god sag og det har vi naturligvis stor respekt for,” siger Henriette Clausen, som er leder af genbrug og innovation hos Kirkens Korshær i Aarhus.

Støt med en SMS

Hvis man som borger eller virksomhed ønsker at støtte kampagnen, kan man gøre det via SMS ved at sende teksten ”velbekom” til 1231 og automatisk støtte med 25 kr. Man kan også købe fire måltider for 100 kr. ved i stedet at sende teksten ”varme” til 1231.  Alternativt modtager Kirkens Korshær donationer til madbilletter på MobilePay på 24 95 43 44.