PsalmodieKvintetten Psalmodie (tryk på sidste stavelse) udsender 10/01/2015 debutalbummet ’SELA’, som byder på 10 kendte nordiske salmer i moderne forklædning

Pressemeddelelse

Psalmodie er født ud af fem musikeres fælles kærlighed til de gamle nordiske salmer. De fem musikere, som kommer fra forskellige musikalske baggrunde, har base i Aarhus, men dækker i deres musikalske virke hele Skandinavien. I 2010 samledes de under navnet Psalmodie og en musikalsk idé om at give de gamle nordiske salmer et nyt sonisk udtryk, der samtidig bevarede respekten for de gamle kompositioner.

Efter en lang række koncerter i både Norden og det øvrige Europa samt i tv-programmerne Før Søndagen og DR Kirken på DR, udsender kvintetten nu et debutalbum med ti udvalgte salmer fra deres repertoire. Alle salmer er blevet nyfortolket og genopstår med Psalmodies unikke lyd, der trækker på folkemusiktraditioner fra både Norden, Mellemøsten og Latinamerika.

Sang til strengespil
Med ’SELA’ slutter Psalmodie sig til en lang række af musikalske rebeller, som var med til at udfordre spændvidden i de nordiske salmer. I mange århundreder brød kirken sig nemlig ikke om musik, der kunne føre til dans og det, der var værre. Man måtte kun synge i kirken. Det er paradoksalt, for ordet salme betyder faktisk ”sang til strengespil”, og denne definition har Psalmodie nu taget helt bogstaveligt og givet deres bud på, hvordan de klassiske salmer kan lyde i hænderne på kyndige, nutidige musikere. Tekstuniverset på ’SELA’ byder på stærke tanker om livet, døden og verden.

Psalmodie holder dog allerede releasekoncert nu på lørdag d. 19. december kl. 14.00. Det sker på Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5 i Aarhus. Her kan man købe CD’en, få et lille glas og lytte til noget af musikken fra SELA.

Psalmodie består af

Ingeborg Thisted Højlund – vokal og zither

Sofie Mortvedt – hardingfele og violin

Cecilie Schmidt Dam – cello