Saeedeh BorkSaeedeh Bork flygtede fra Iran som 24-årig. Hendes foredrag er en personlig beretning om flugt og kulturforskelle. Et møde med Danmark og danskere, der var meget imødekommende – og trygheden … der betyder uendeligt meget

Pressemeddelelse

Lystrup Kirkehøjskoles sidste foredrag i denne sæson er en livsfortælling om flugten fra Iran og mødet med Danmark.

Saeedeh Bork, som nu er 57 år, flygtede i 1984 fra præstestyret i Iran som 24-årig. På det tidspunkt var krigen mellem Iran og Irak på sit højdepunkt – tre år efter den islamiske revolution, styrede Ayatollah Khomeini Iran med hård hånd.

Hun flygtede på grund af kvindeundertrykkelsen, som bl.a. gav sig udtryk i, at kvinder ikke kunne tage en uddannelse eller bevæge sig frit omkring.

Der var strenge krav påklædning, og kvinder blev frataget adskillige rettigheder. Forskrifter, som gjorde dagliglivet svært for især de moderne indstillede iranere.

Det vil Saeedeh Bork fortælle meget mere om og uddybe i sit foredrag.

Foredraget finder sted

25. februar kl. 19.30