Henriette JensenLokal saxofon-virtuos gæster Vor Frue Kirke den 13. april kl. 20.00 til koncert for saxofon og orgel

Pressemeddelelse

<span class=”dropcap”>I</span> Frankrig er der en lang tradition for musik for orgel og saxofon. De to instrumenter, som ofte forbindes med to vidt forskellige sociale sammenhænge, passer dog sammen i overraskende grad. Begge har et styrkeregister, der bevæger sig fra det næsten uhørligt svage til det voldsomt kraftige.
Trods sin ringe størrelse kan saxofonen sagtens matche orglets store udtræk, og de to instrumenter supplerer hinanden i en sådan grad, at de komponister, der skriver bedst for denne besætning, har et helt unikt spektrum at udtrykke sig i.
Det vil saxofonist Henriette Jensen og hendes akkompagnatør, Vor Frue Kirkes organist Poul S. Jacobsen, give eksempler på ved koncerten. Der vil være både fransk, skandinavisk og engelsk musik på repertoiret.
Koncerten finder sted onsdag den 13. april kl. 20.00 i Vor Frue Kirke. Entre 50 kr.

Om Henriette Jensen

Henriette Jensen er uddannet saxofonist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, hvor hun bestod kandidateksamen med højeste udmærkelse i 2009. Hun blev efterfølgende optaget i solistklassen samme sted og på masteruddannelsen på Conservatorium van Amsterdam i Holland.
I 2009 vandt Henriette desuden YMFE-stipendiet tildelt af Yamaha Music Fundation of Europe.
Henriette underviser i saxofon på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus sammen med svenske Johannes Thorell.