Elisabeth Lidell er pilgrimspræst i Århus Stift.

Foråret er kommet, tag vandrestøvlerne på og kom med på pilgrimsvandring. Du kan herunder se de kommende vandringer, som pilgrimspræst Elisabeth Lidell arrangerer i de kommende måneder

Pressemeddelelse

Økumenisk pilgrimsvandring om Bølling Sø, Silkeborg, lørdag den 30. april

Vi mødes kl. 10 i Kragelund Kirke, Kragelund Kirkevej 50, 8600 Silkeborg, lørdag den 30. april. Medbring madpakke og drikkelse samt gerne Den lille Pilgrimsbog. Vandringen er på ca. 17 km. ad stien rundt om Bølling Sø. Undervejs vil der være pauser, og vi fejrer nadver i Guds grønne katedral. Pris: 50 kr.

Pilgrimsgudstjeneste med udvidet kirkegang, søndag den 1. maj

I skabelsesberetningen læser vi, hvordan Gud blæste livsånde i menneskets næsebor, så det blev et levende væsen (1 Mos 2,7) En gammel legende fortæller, at Jesus formede fugle af ler og åndede på dem, så de blev levende og fløj af gårde. Det er enkle billeder, næsten primitive udtryk for livskraft, men de taler til det inderste af os. I beretningen om Jesu opstandelse fortæller Johannes med lignende ordvalg, at Jesus blæste ånde i disciplene og sagde: Modtag Helligånden! Vi går pinsen i møde med Helligånden i rygsækken.

Vi mødes i Risskov Kirke, Solbakken 2, 8240 Risskov, søndag den 1. maj kl. 19 og vandrer ca. 8 km. langs stranden og i skoven og slutter samme sted.

Gudstjeneste og udvidet kirkegang, Djursland, søndag den 22. maj

Vi deltager i søndagens gudstjeneste i Hyllested Kirke, Kirkevænget 12 A, 8400 Ebeltoft og fortsætter gudstjenesten i det fri. v/ sognepræst Mia Brøgger og pilgrimspræst Elisabeth Lidell

Temaet for søndagens kirkegang er hentet fra dagens evangelium med missionsbefalingen: discipelskab og kaldelse – gammeldags ord med spændende indhold. I de første årtier efter Jesu død hed kristendommen iflg. Apostlenes Gerninger: Vejen, og de kristne var dem, der fulgte vejen. Kristen tro har altså at gøre med bevægelse, en proces, en pilgrimsvandring. I dåben blev vi kaldet til at være Jesu disciple med Jesu ord fra missionsbefalingen. Hvad betyder det anno 2016?

Umiddelbart efter gudstjenesten bevæger vi os ud i den smukke natur i Hyllested Bjerge. Undervejs udfolder vi søndagens tekst – dels i samtaler – og dels i stilhed. Vandringen er på ca. 12 km., og man skal være i nogenlunde form og kunne gå 4 km. i timen. Medbring madpakke og drikkelse. Søndag den 22. maj kl. 10.30-16 .

Sommerhøjskole med temaet pilgrimsvandring, 12.-18. juni

En uges sommerhøjskole med pilgrimsvandring på Hærvejen og i Søhøjlandet: Trave, tænke og tro. Silkeborg Højskole, 12. – 18. juni. Daglige vandringer i det midtjyske søhøjland samt på Hærvejen, 12-18 km. Pilgrimsvandringen rummer glæden over naturen, kroppens udfoldelse, fællesskab med andre pilgrimsvandrere, ro, nærvær, eftertænksomhed og åndelighed. Samtidig er det et klassisk højskolekursus, der byder på morgensamlinger, højskolesang, foredrag m.m.

Kursusledelse ved højskolelærer Maren Gadegaard og pilgrimspræst Elisabeth Lidell.

Se program for sommerhøjskolen i Søhøjlandet her.

Pilgrimsvandring på Hærvejen, 25. juni – 2. juli

Vi går 20 km om dagen og overnatter på herbergerne langs Hærvejen, som blev ombygget fra gamle stalde i 2008. En smuk tur op gennem Jylland: fra Jelling til Viborg (25.6.-2.7.)

På vandringen vil vi lade os inspirere af Bibelens mange vej-metaforer. Undervejs lever vi os ind i de syv pilgrimsord: langsomhed, frihed, enkelhed, bekymringsløshed, stilhed, fællesskab og åndelighed. På vandringerne får vi Guds ord med på vejen, og det sker bl.a. i form af gudstjenester og andagter undervejs. Vi skal besøge kirker langs Hærvejen og opleve herbergernes værtsfolk. Men først og fremmest skal vi glæde os over sommeren i Guds grønne katedral. Vi følges ad og skiftes til madlavning. Bagagen bliver transporteret. Det er en forudsætning, at man har prøvet at vandre og ved, at man kan klare at gå ca. 20 km. om dagen, flere dage i træk, ca. syv timer om dagen. Deltagerantal: 20. Pilgrimspræst Elisabeth Lidell leder vandringen. Pris: 3.000 kr.

Udvidet kirkegang i Mols Bjerge, søndag den 10. juli

I forlængelse af gudstjenesten i Knebel Kirke, Knebel Bygade 72, 8420 Knebel, søndag den 10. juli kl. 10.30 ved Betty Højgaard begiver vi os ud i den smukke højsommer. Turen er på ca. 12 km. og går gennem Tinghulen og Trehøje. Medbring madpakke og drikkelse. Vi er tilbage ved kirken kl. 17.