Musikken er på ingen måde fremmed i byens kirker, hvor den på tværs af trosretninger spiller en central rolle. Det er dog ikke den klassiske kirkemusik, Aarhus Festuge præsenterer i fire kirker i løbet af Festugen, og der er lagt op til et møde mellem vidt forskellige musikalske genrer og den særlige atmosfære og akustik, man finder i kirkerne.

Koncerterne forandrer et par aftener den måde, vi bruger og ser kirkerne på, og vender op og ned på samhørigheden mellem musik og de omgivelser, den bliver spillet i. Normalt er kirkerne et sted, man forbinder med forkyndelse, og hvor musikken er et virkemiddel. Ved Aarhus Festuges kirkekoncerter forkyndes selve musikken, og publikum kan opleve musik fra vidt forskellige genrer i en helt anderledes ramme.

Solbrud i langenæskirken

Hvor tit hører man metal i kirken? Her er chancen! Black Metal-bandet Solbrud udgav sidste år deres andet album ’Jærtegn’, der trækker tråde tilbage til genrens start i Norge for to årtier siden med sin sparsomme produktion og grove udtryk. Albummet har fået en del opmærksomhed, og Solbrud har blandt andet spillet på Roskilde Festival og Copenhell.

Dato/tid: 29. aug. kl. 21.00-22.00 (dørene åbner kl. 20.00)

Sted: Langenæskirken

Pris: 120 kr. (med studierabat 80 kr.) via aarhusfestuge.billetten.dk

Tak til: Langenæskirken

Liss + support i skt. Johannes kirke

Aarhus-bandet Liss står over for deres helt store gennembrud både nationalt og internationalt. Herhjemme har optrædener til P3 Guld og en storrost koncert ved dette års SPOT Festival fået publikums opmærksomhed, mens ingen ringere end Pharrell Williams har givet bandet et internationalt anerkendende nik for singler som ’Try’ og ’Always’. De unge drenge imponerer med fængende og skæve popmelodier med forsanger Søren Holms karakteristiske nasale stemme i front.
Som support spiller et endnu ubeskrevet blad i form af Silvester, der dog består af erfarne musikere fra etablerede bands som CTM, Emma Acs m.fl. Musikken er kosmiske landskaber, der virker sært fremmede og alligevel bekendte på samme tid. Dato/tid: 30. aug. kl. 20.00-22.00 (dørene åbner kl. 19.30)
Sted: Skt. Johannes Kirke

Pris: 120 kr. (med studierabat 80 kr.) via aarhusfestuge.billetten.dk

Tak til: Skt. Johannes Kirke

Skumringskoncert med per bloch i skt. Nikolaj kirke

Med kærligheden som omdrejningspunkt skaber musiker og forfatter Per Bloch og ensemble en skræddersyet koncert i Skt. Nikolaj Kirke, hvor oplæsning smelter sammen med klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Per Bloch vil blandt andet læse op af helt nyt materiale og fremføre numre fra det kommende album ’Kokoro’, der består af otte kærlighedssange på otte forskellige sprog.

Dato/tid: 31. aug. kl. 20.30-21.30 (dørene åbner kl. 20.00)

Sted: Skt. Nikolaj Kirke

Pris: 80 kr. (med studierabat 60 kr.) via aarhusfestuge.billetten.dk Tak til: Skt. Nikolaj Kirke

I think you’re awesome i risskov kirke

Ensemblet har gennem den seneste håndfuld år etableret sig på musikscenen, hvor de har taget livtag med amerikansk sangskrivertradition, folkemusik, improvisation, pop og afrikanske rytmer. Koncerten i Risskov Kirke er en omarbejdning af gruppens kompositioner skabt til at foregå i kirkerummet, hvor bandets to trommeslagere er skiftet ud med cellist Maria Isabel Erdlund for at imødekomme de akustiske udfordringer. Med storladen klang og simple melodier kredser de om temaer som kærlighed, tab og ungdom.
Dato tid: 4. sept. kl. 16.00-17.00

Sted: Risskov Kirke

Arrangeret af: Risskov Kirke

For yderligere information kontakt venligst kommunikationsansvarlig Line Hedeboe på 87 30 83 02 eller lh@aarhusfestuge.dk