“Jeg vil bare opfordre til, at vi i alle sogne og i alle menighedsråd tager det til os, at diakonien er en del af vores liv og vores virke. Og det behøver overhovedet ikke at være svært. Tværtimod så er det en glæde, og det kan gøres på uendeligt mange måder.”

Sådan siger biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen i en ny film, der har til formål at sætte diakoni på dagsordenen i de enkelte sogne. Allerede i dag er der mange gode diakonale aktiviteter rundt omkring i landet. Men der er også mange steder, hvor man gør, som man plejer, uden altid at se på de konkrete behov i sognet. Eller hvor man med få ressourcer kunne lave endnu flere og bedre diakonale tiltag. I 5 nye film kan man hente konkrete ideer, som man kan kopiere eller tilpasse til ens lokale virkelighed.

Filmene gør det lettere at komme i gang med et konkret diakonalt tiltag, fordi man ud over ideen bliver præsenteret for tanker omkring samarbejdspartnere, formål, ressourceforbrug, frivillige, overvejelser i forbindelse med opstarten etc. Og så får man et kig med ind i den virkelighed, hvor man ved selvsyn kan se, at det virker og gør en forskel for mennesker. Lige meget om man deltager af den ene eller anden grund, og med den ene eller anden kasket.

I filmene kan man møde:
• Middag på tværs i Haderslev – et initiativ, der har til formål at byde nye danskere i lokalområdet velkommen og ind i et gæstfrit fællesskab.
• Spiseklubben på Mors – et fællesskab omkring måltidet for ældre.
• Besøgstjenesten i Skanderup – en besøgstjeneste, der blev startet, fordi nogle mennesker i sognet så et behov.
• Frokostklubben i Nørremarkskirken i Vejle – en klub for yngre mænd, der er blevet ældre, og nu savner frokostpausen og netværket på arbejdspladsen.
• Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift – der giver baggrundsviden til en god lokal debat om diakoni i sognet.

Videoklippene er oplagte til at sparke debatten i gang på et menighedsrådsmøde, en visionsdag, til et personalemøde, eller på en temadag, hvor man inviterer hele menigheden til at deltage og involvere sig i sognets diakoni.

www.debatderbatter.dk kan man finde samtlige inspirationsvideoer. Vi håber, at mange har lyst til at bruge filmene til at blive inspireret og mere bevidste om, hvad diakoni er i netop jeres sogn, og hvad det skal være fremover. Inspirationsfilmene er udviklet og produceret af Danmarks Kirkelige Mediecenter, og blevet til i samarbejde med Haderslev Stift, Aalborg Stift og Støtteforeningen for Danmarks Kirkelige Mediecenter.

For yderligere oplysninger kontakt journalist Rikke Bøgh, Danmarks Kirkelige Mediecenter, 8740 3705 / 2348 3617 / rb@dkm.dk.

Skrevet af Pressemeddelelse