En dag med munkedragt, gregoriansk sang, tidebøn og ikke mindst stilhed og fordybelse er, hvad en flok sjetteklasser får lov at opleve, når Vor Frue Kirke igen i år tager hul på det populære skoleprojekt ”En tiggermunks dagligdag”.

De sidste 16 år har præst Jesper Kiil Jørgensen og sognemedhjælper Birgitte Høher Ovesen i samarbejde med Skole-Kirke-Samarbejdet afholdt tiggermunkeprojektet for kommunens sjetteklasser. Forberedelserne starter længe inden selve projektet, da meget skal være klar til de tre værksteder: Scriptoriet, hvor eleverne skriver ved gammeldags pulte med fjerpen og hjemmelavet gallusblæk blandet efter en middelalderopskrift. Urteværkstedet, hvor eleverne samler urter i sognegårdens egen urtehave og samtidig undervises i urternes medicinske betydning. Og Malerværkstedet, hvor eleverne med udgangspunkt i kirkens kalkmalerier skal male deres eget middelalderbillede.

Projektets overordnede formål er at præsentere eleverne for en anderledes arbejdsdag, hvor begreber som ro, stilhed, koncentration, fordybelse, enkelhed og engagement er i centrum. Gennem fortælling, oplevelse og arbejde på værkstederne får børnene en viden om klostrenes betydning i middelaldersamfundet på det både kulturelle, kunstneriske, medicinske og religiøse område.

Tiggermunkeprojektet starter i år den 23. august og finder sted hver tirsdag og onsdag de efterfølgende tre uger, og der er altid stor rift om at deltage blandt kommunens skoler.

For yderligere oplysninger kontakt Lisette Agerbo Holm, projektmedarbejder ved Vor Frue Kirke:
Direkte tlf.: 23 43 87 37
E-mail: lisette.holm@aarhusvorfrue.dk
Sognegården, Vestergade 21, 8000 Aarhus C
www.aarhusvorfrue.dk

Skrevet af Pressemeddelelse

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *