Der er mange udfordringer forbundet med at være kirke i et midtbysogn. Vor Frue Sogn vokser dagligt og forventes i 2017 at ramme omkring 15.000 beboere, hvor unge under 30 år udgør 84 % af befolkningen. Samtidig er flyttehyppigheden stor, og befolkningen i sognet udskiftes statistisk set hvert tredje år. Derfor er det fåtallet, der når at få et længerevarende tilhørsforhold til Vor Frue Kirke. Den enkelte beboer har heller ikke nødvendigvis et kirkebesøg som førsteprioritet blandt byens mange tilbud, og flertallet opdager måske ikke, hvor meget forskelligt der sker i kirken og i sognegården i deres lokalområde.
I et forsøg på at nå ud til beboerne med budskabet om, hvem de er, og hvad de tilbyder, udgiver Vor Frue Kirke et nyt magasin i sognet. For her foregår meget andet end højmesse om søndagen, som bestemt kan have interesse for mange af beboerne. Formand for menighedsrådet Ib Zakarias udtaler i magasinets forord:
”Vi har en vision om, at Vor Frue Kirke skal være en åben og bogstavelig talt indbydende kirke, så alle, unge som ældre, alle de tusindvis af tilflyttere og alle de mange forældre og børn i vores del af Aarhus opdager, at Vor Frue Kirke er deres kirke, og ikke mindst hvilken rigdom af ord, historie, musik og skønhed der findes derinde.”
”Velkommen i Vor Frue – Din Kirke midt i byen” er titlen på magasinet, og det postomdeles til 8.000 husstande i sognet i uge 36. Indholdet fortæller om sognet, om de mange begivenheder i kirken og sætter ansigt på de medarbejdere, man kan møde på stedet.
Magasinet er blevet til som et led i Vor Frues treårige udviklingsprojekt ”Ud med kirken”. Projektets formål er at udvide kirkens kommunikation og nå ud til sognets nye boligområder, virksomheder og institutioner med klar og indbydende information om alle de mange begivenheder, der finder sted i Vor Frue Kirke.
Magasinet kan også hentes i kirken og sognegården i Vestergade 21 eller i en online-version via kirkens hjemmeside www.aarhusvorfrue.dk.

Skrevet af Pressemeddelelse