Mød tidligere biskop Kjeld Holm og professor Hans-Jørgen Schanz, når Langenæskirken sætter gang i arrangementsrækken ”Perspektiver på Aarhus – Kirkelørdage” den 17. september.

Mød tidligere biskop Kjeld Holm og professor Hans-Jørgen Schanz, når Langenæskirken sætter gang i arrangementsrækken ”Perspektiver på Aarhus – Kirkelørdage” den 17. september.

Langenæskirken varmer i efteråret op til Aarhus som europæisk kulturby 2017 med musik, film og to kirkelørdage under temaet ”Perspektiver på Aarhus”. Første kirkelørdag er den 17. september, hvor man kan opleve biskop emeritus, Kjeld Holm, og professor emeritus, Hans-Jorgen Schanz, fortælle om den kendte Aarhus-teolog og idehistoriker Johannes Sløk, der døde i 2001. Hør om Sløks forhold til Aarhus og om hans imponerende forfatterskab, fortalt af hans nære ven gennem mere end 30 år, Kjeld Holm. Sløk var selvudnævnt absurdist, men han var også rationalist. Hans-Jørgen Schanz fortæller om hvordan de to sider bekæmpede og supplerede hinanden i Sløks forfatterskab og liv.

”Perspektiver på Aarhus” skydes i gang med en musikalsk aften den 6. september kl. 19. Organist Dorte Tilma, Langenæskirkens kor og sognepræst Anne Ehlers inviterer indenfor til en aften, hvor Aarhus er omdrejningspunktet i ord og toner.

En Kirkelørdag begynder kl. 9.30 og indeholder morgensang med velkomst og kaffe/te med rundstykker, to foredrag, frokost (ekskl. drikkevarer), eftermiddagskaffe og musikalsk afslutning i kirkerummet. Dagen slutter ca. kl. 15. Prisen er alt inklusive 100 kr., tilmelding via hjemmeside eller på jtkj@km.dk.

Hans Jørgen SchanzNæste Kirkelørdag finder sted den 29. oktober, hvor man kan møde filminstruktør Nils Malmros og forfatter Svend Aage Madsen. Man kan læse om tema og indhold på Langenæskirkens hjemmeside. Billedtekst: Mød tidligere biskop Kjeld Holm og professor Hans-Jørgen Schanz, når Langenæskirken sætter gang i arrangementsrækken ”Perspektiver på Aarhus – Kirkelørdage” den 17. september.

Perspektiver på Aarhus – program:
• 18/8 kl. 14 – Filmcafe – Aarhus som kulisse: Lars Ole 5. c.
• 6/9 kl. 19.00 – Aarhus i ord og toner
• 17/9 kl. 9.30-15 – Kirkelørdag: Johannes Sløk v. Kjeld Holm og Hans-Jørgen Schanz
• 29/9 kl. 14 – Filmcafe – Aarhus som kulisse: Århus by Night
• 4/10 kl. 17.30 – Fyraftensgudstjeneste, mad og film: Kundskabens træ
• 27/10 kl. 14 – Filmcafe – Aarhus som kulisse: At kende sandheden
• 29/10 kl. 9.30-15 – Kirkelørdag: Aarhus i filmen og litteraturen v. Nils Malmros og Svend Aage Madsen
• 24/11 kl. kl. 14 – Filmcafe – Aarhus som kulisse: Sorg og glæde

Skrevet af Bo Grünberger

Jeg har gennem en årrække arbejdet med kommunikation i folkekirken, hvor tro, diakoni og kultur har min særlige interesse.

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *