livshistorienAf Vibeke Bro, Lystrup Kirke

Ved at fortælle vores livshistorie får vi bundet de forskellige spor i livet sammen – alle har en livshistorie at fortælle.

Men hvordan danner vi egentligt livshistorier, og hvordan er vores livshistorier påvirket af samtaler, og den kultur vi er en del af?

”En god livsfortælling i vores kultur er en historie, hvor vi får fortalt om nogle grunde til, at der skete, hvad der skete.

Man får givet fornuftige årsagsforklaringer på, hvorfor ens livsrejse udviklede sig, som den gjorde. Hvorfor fik man ikke børn? Hvorfor rejste man til Afrika? De ting, der sker, må ikke bare dukke op i fortællingen, de skal forklares.

Man er et handlende menneske, som tager beslutninger, og der er gode grunde til, at tingene skete, som de gjorde. Måske har omverdenen ikke altid været med os, men så vil vi gerne forklare, hvad vi så selv besluttede at gøre ved det.

Vi bliver ikke bare blæst med vinden”, siger Dorthe Kirkegaard Thomsen.

Foredraget finder sted i 29. september kl. 19.30 i Lystrup Kirke, Lystrup Centervej 80.

Gratis adgang

__________________

Om Dorthe Kirkegaard Thomsen

Professor, kognitiv psykologi

Uddannet fra City University, London (BA) og MA og BA i psykologi fra Aarhus Universitet.

Dorthe Kirkegaard Thomsens forskningsområde bevæger sig inden for:

— Hukommelsens psykologi, selvbiografiske erindringer

— Personlighedspsykologi, ivshistorier

— Følelseslivets psykologi

Har bidraget til adskillige videnskabelige artikler, konferencer m.m.

Dorthe Kirkegaard Thomsen har skrevet “Livshistorien” som bidrag til serien “Tænkepauser” — små hæfter skrevet af forskere om et emne, hun eller han brænder for, og udgivet af Aarhus Universitetsforlag.

Skrevet af Pressemeddelelse