Pressemeddelelse af Danmarks Kirkelige Mediecenter

– Det bedste ved babysalmesang er: Alt! Det har været en fuldkommen fantastisk oplevelse for både min datter og jeg. At opleve hendes reaktion på det, der foregik, at opleve et helt fantastisk og intenst nærvær mellem os, og det højtidelige ved at det foregik i kirkerummet. Det har påvirket min datters oplevelse af kirken. Jeg fornemmer hun føler sig tryg i kirken, at hun slapper af. Jeg vil anbefale babysalmesang til alle nybagte forældre, troende eller ej!

Sådan siger en af deltagerne i forskningsprojektet “Tager du barnet ved hånden, tager du moderen ved hjertet”, som er lavet i et samarbejde mellem Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet og Danmarks Kirkelige Mediecenter med støtte fra Folkekirkens Videnspulje. Og der er ingen tvivl i forskningsprojektet om, at de fleste deltagere er meget begejstrede for babysalmesang. Men måske mere interessant er det, at besvarelserne også giver god inspiration til, hvordan man som kirke kan skabe en relation til børnefamilier, hvis man skal lære af succesen babysalmesang, og hvis man gerne vil bevare og udvikle tilbuddet om babysalmesang.

Inspiration til lokal debat

Især fem emner skiller sig ud i rapporten. Det drejer sig om kirkerummets betydning, hvem der er kirkens ansigt, pr og fastholdelse efter babysalmesang, balancen mellem hygge og religiøs aktivitet og om babysalmesang er for alle, eller kun de stærke overskudsmødre, der primært deltager i dag.
Danmarks Kirkelige Mediecenter har produceret en række artikler, der sætter fokus på ovenstående emner med udgangspunkt i forskningsprojektet. Artiklerne er til fri afbenyttelse, og har til formål at give et indblik i forskningsresultaterne, selv om man ikke lige kaster sig over at læse hele rapporten. Der er også produceret en række korte videoklip, hvor forskellige aktører kommer med indspark til en debat om babysalmesang, f.eks. om hvilken rolle præsten bør spille, om det bliver for meget hygge og for lidt kristendom, og om de diakonale muligheder i babysalmesang. Videoklippene er oplagte til at sparke debatten i gang på et menighedsrådsmøde, en visionsdag eller til et personalemøde, mens artiklerne er mere til baggrundsviden og inspiration til at sætte tankerne i gang inden en fælles snak.

Vi håber, at mange har lyst til at bruge forskningsprojektet, artikler og oplæg til debat til at blive klogere og mere bevidste om, hvordan netop deres kirke møder børnefamilierne.

På www.debatderbatter.dk kan man finde samtlige videoklip og artikler.

For yderligere oplysninger kontakt journalist Rikke Bøgh, Danmarks Kirkelige Mediecenter, 8740 3705 / 2348 3617 / rb@dkm.dk

Skrevet af Pressemeddelelse