ledelse-og-involvering-af-frivillige-i-folkekirkenAf Martinus Langer Nielsen, Menighedskoordinator og daglig leder i Christianskriken, Aarhus.

Bogens titel sprang i øjnene med det samme. Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken. Tak for en velskrevet, konkret og særdeles aktuel bog.

Jeg har rigtig mange bøger om ledelse og bøger om frivilligt arbejde. Denne bog kan både læses af de, der skal begynde med at snuse til frivilligt arbejde og de, der har arbejdet med frivilligt arbejde i mange år. Indholdet er velunderbygget gennem indhentning af erfaringer fra mange folkekirker og så er der masser af inspiration og konkrete værktøjer til at gå i gang med det frivillige arbejde og udvikling af det, man måske allerede har gang i.

En af bogens pointer er, at vi er forskellige som kirker, de frivillige er forskellige og forudsætningerne for frivilligt arbejde er forskelligt. Der er mange gode og konkrete værktøjer i bogen til at komme i gang med at arbejde med frivillige men også til de kirker, der allerede er godt i gang. Bogen sætter også et nødvendigt fokus på ledelse. For at kirken og der frivillige arbejde kan fungere og udvikles, skal det ledes. Bogen giver på en fin måde værktøjer og hjælp til alle, der arbejder med frivillige. Det gælder uanset en titel og om man opfatter sig selv som leder.

I Christianskirken har vi arbejdet med frivillige i hele kirkens historie. Vi har gjort mange erfaringer og det frivillige arbejde fungerer godt. Bogen har alligevel masser af inspiration til os. Efter at have læst bogen, blev jeg klar over, at jeg/vi langt fra er udlært i faget. Bogen vil komme til at være det primære værktøj i de kommende års arbejde med at udvikle det frivillige arbejde i kirken.

Folkekirken har brug for frivillige og de frivillige vil gerne engagere sig i kirken. Det er derfor vigtigt, at arbejde med emnet. Bogen er efter min mening den bedste på markedet og den anbefales på det varmeste til alle folkekirker.