annmajlorenzen_lPressemeddelelse, Syddjurs

”I strikkecaféen vil vi strikke dåbsklude til kirkerne i pastoratet, så alle børn, der bliver døbt i en af vore kirker, kan få hovedet tørret med en fin, håndstrikket klud i stedet for en hård papirserviet. Planen med de håndstrikkede dåbsklude er, at dåbsbarnet får den med hjem som gave til minde om dåbsdagen. Den kan evt. indrammes og hænges på væggen eller gemmes sammen med dåbskjolen,” fortæller Ann Maj Lorenzen og uddyber:

“Vi forestiller os, at der findes nogen, som måske også kunne tænke sig at strikke en dåbsklud til et dåbsbarn i deres egen familie eller i vennekredsen, og her kan man så pynte kluden med navn og dato, udover guld-og sølvtråd eller fine silkebånd. Kun fantasien sætter grænser – dog bærer en dåbsklud naturligvis kristne symboler, som kors, døbefont, due, skib, fisk eller andet.”

Man skal blot have strikkepinde med

Ann Maj Lorenzen har leget med garn og masker og har tegnet nogle diagrammer, som er lige til at gå til. Det eneste man skal gøre, hvis man vil være med, er at melde sig til og så møde op med sine egne strikkepinde/hæklenåle i str. 2,5-3. Garn, mønstre og lidt at spise sørger vi for.

Kludmor – en ny titel?

Mens pindene gløder, håber Ann Maj på en god snak om dåb, traditioner og tro. Hvorfor døber vi vore børn og hvad betyder det – for dem og for os? Hvad vil det sige at være fadder? Hvad er en gudfar? Hvad laver en huemor? Og skal den der tørrer håret fremover mon kaldes kludmor?

Hun slutter: ”Min kollega Anne Marie Tolbod deltager også i initiativet, så kom og vær med til en hyggelig dag med strikkepinde eller hæklenål. Både unge og gamle strikkere er velkomne og det er gratis at deltage”.

Info
Strikkecaféen er lørdag den 5. november kl. 13 – 16 i Egegård, Birkevej 39. Der er kaffe og brød undervejs
Tilmelding på AMLO@km.dk eller på tlf. 42 79 42 42 senest d. 3. november.

Skrevet af Martin Høybye