“Den er rent gal med hjemløsheden blandt unge.”

Sådan lyder et udpluk blandt mange skriverier om, at stadigt flere unge danskere oplever at stå uden tag over hovedet.

I Aarhus er antallet af unge hjemløse mellem 18 og 24 år på otte år steget fra 52 til 205, viser tal fra Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Det har Kirkens Korshær taget konsekvensen af. Derfor vælger frivillige fra organisationen for andet år i træk at gå på gaden søndag 26. november for at samle ind til fordel for arbejdet med blandt andet hjemløse og andre udsatte.

Samlede 3,5 millioner kroner ind sidste år

“I Danmark har vi en masse fattige og nødlidende mennesker, som vi har brug for at hjælpe. Vi er ved at have skabt nogle huller i vores velfærdssystem, og derfor er det vigtigt, at civilsamfundet går ind og understøtter disse huller,”

Niels Bjørnø er leder af Kirkens Korshærs sociale arbejde i Aarhus.

fortæller Niels Bjørnø, leder af Kirkens Korshærs sociale arbejde i Aarhus.

Sidste år var første gang siden 1938, at Kirkens Korshær havde landsindsamling. Her lykkedes det på landsplan at samle cirka 3,5 millioner kroner ind, hvoraf de 300.000 kroner kom fra Aarhus-området.

“Det var rigtig fint i forhold til, hvad vi regnede med. Det er svært at sætte en landsindsamling i gang, men vi formoder, at det indsamlede vil stige år for år, og vi håber selvfølgelig på et lidt højere resultat i år,” lyder det fra Niels Bjørnø.

Absolut brug for økonomisk støtte

Han fortæller, at i Aarhus vil de indsamlede penge vil gå til at hjælpe de unge hjemløse med at komme på rette køl.

For nylig har Aarhus Kommune afsat 14,5 millioner ved blandt andet at sikre flere sovepladser til de hjemløse.

“I Aarhus har vi nok at tage fat i med de hjemløse, og vi kan mærke, at der er absolut brug for mere økonomisk støtte til arbejdet med dette i byen,” siger Niels Bjørnø.

Brobygning tilbage til samfundet

Derfor arbejder Kirkens Korshær i samarbejde med andre ungeindsatser på at sætte andre initiativer i søen.

“Vi vil gerne have alternativer til varmestuen ved at give de unge hjemløse et sted, hvor vi kan hjælpe dem i løbet af dagen og tage dem mere i hånden. Det skal være en brobygning til at komme tilbage til samfundet,” forklarer Niels Bjørnø.

Læs mere om Kirkens Korshærs landsindsamling søndag 26. november på www.danmarkmodfattigdom.dk.

Skrevet af Anders Kynde

Anders Kynde er journalist og skriver jævnligt artikler til Kirken i Østjylland.