For mange danskere har folkekirken en særlig betydning. Også for de, der højst benytter den et par gange om året.

Det gælder blandt andet for aarhusianske Mads.

“Jeg opfatter mig selv som kulturkristen, som benytter folkekirken til lejligheder og ikke så meget til hverdag. Alligevel betyder den noget for mig på en eller anden mærkelig måde,” forklarer Mads i videoen, der ses herunder.

Har overvejet at melde sig ud

For ham er det vigtigt, at folkekirken er en kirke for folket, så alle føler sig velkomne.

“Det betyder, at den skal favne hele Danmarks befolkning. Det betyder også, at den både skal favne folk, der er meget troende, og folk, der er mindre troende, som måske mig selv,” siger han.

Mads fortæller, at han selv har haft sin tvivl, om han skulle være medlem af folkekirken.

“Jeg har overvejet at melde mig ud, fordi jeg ikke syntes, jeg brugte den nok og ikke opfatter mig selv som et troende menneske”, forklarer han.

En vigtig institution

Derfor har Mads været nødt til at stille spørgsmål som hvorfor han skulle være medlem og hvorfor han skulle betale kirkeskat.

“Jeg kom frem til den konklusion, at folkekirken var noget, jeg gerne ville være en del af. Den skaber en sammenhængskraft i samfundet, og giver os noget, som vi kan være en del af,” fortæller han og tilføjer:

“Jeg synes, det er en institution, som er vigtig i Danmark, ligesom eksempelvis Kongehuset eller fodboldlandsholdet. En vigtig kulturel institution, som jeg gerne vil bidrage til.”

Skrevet af Anders Kynde

Anders Kynde er journalist og skriver jævnligt artikler til Kirken i Østjylland.