En lokal giver har doneret et stort beløb til nye alterbilleder i Linå Kirke, og selve altertavlen er blevet renoveret for 300.000 kr., som bl.a. er indhentet fra fonde som Agustinus Fonden og Dronning Margrethe og prins Henriks fond. Salmedigteren Holger Lissner har desuden skrevet en ny salme til dagen, som Erik Sommer har sat melodi til.

Martin Høybye, Folkekirkeinfo

Afsløringen af de nye alterbilleder sker ved en festgudstjeneste, Skærtorsdag den 2. april kl. 10.30 i Linå kirke, hvor blandt andre biskop Kjeld Holm og biskop Elof Westergaard vil deltage.

Fodtvætning”Med midler fra en lokal giver er det lykkedes at realisere et gammelt drøm om at indsætte noget ny kunst i Linå kirkes gamle alter fra 1616. Thomas Kluge, der mest er kendt i offentligheden for sine portrætmalerier af kongefamilien, har malet ikke bare et men to billeder til det gamle alter. Det ene billede er en malerisk gengivelse af hovedet af en statue af Johannes Døberen, som er ophængt i Linå kirke,” fortæller Sune Haubek, der er sognepræst i Linå.

Det store billede forestiller fodvaskningen Skærtorsdag, hvor Jesus ifølge Johannes-evangeliet vaskede apostlenes fødder. Og menighedsrådet er meget tilfredse med resultatet, som Kluge selv kalder fortællende kunst og ikke kun dekorativ.

”Thomas Kluge, hvis malestil på en gang er rembrandtsk i sit klassiske udtryk men også moderne i sin måde at opstille sine motiver på, har skabt to billeder, som vil pryde alteret og inspirere kirkegængerne i mange år. Og det 400 år gamle alter fremstår nu farverigt og nyistandsat,” siger Sune Haubek.

Ved indvielsesgudstjenesten bliver også uropført en ny salme, der er skrevet til afsløringen af de nye alterbilleder. Det er salmedigteren Holger Lissner og komponisten Erik Sommer, der har skabt ”Du, som rakte ud imod os.”

Se vores video fra den 25. marts, hvor de nye alterbilleder ankom til kirken, og hør Thomas Kluge fortæller om sine tanker om billederne her:

Skrevet af Martin Høybye